Hålla nyårslöftet

Ett vanligt nyårslöfte som de allra flesta av oss lovat, är att ta upp träningen kommande år. Förmodligen handlar det om att vi svenskar ofta förlitar oss på vintern för att slippa, liksom många även skyller på sommarens lata semesterdagar, för att få komma undan.

sh_year_new_2016

Så hur gör man då för att hålla sitt nyårslöfte. Till att börja med ska träning inte vara tråkigt, har vi tråkigt hittar vi kryphål för att slippa. Involvera en kompis eller partner i löftet, så kan ni pusha varandra och det är svårare att låta bli att träna, då man helt enkelt har ytterligare en som är beroende av att man faktiskt är på plats.

När det börjar vara ruggigt ute och man helst vill vara inne och kura, kan man börja med att se till att man har bra kläder för vädret och man kan alternera uteträningen med att träna inomhus med exempelvis styrketräning, ta ett spinning pass eller kanske Zumba. Hitta alternativa träningsformer som fungerar året runt, så att du inte har några ursäkter att slippa träna.

Om träningen blir rolig och inte enformig, är det ett återkommande moment varje vecka, helst flera gånger i veckan, som lockar ut dig och din vän till ett energigivande träningspass.