standard

Rätt utrustad på gymmet

Att komma till gymmet med bra kläder och utrustning kan göra stor skillnad. Först och främst beror det ju på vad man tänkt göra och hur avancerat det är, men i grund och botten kan utrustningen i sig göra det roligare att träna och det blir då lättare att hålla uppe motivationen.

gymväska_261209498

Det finns ingen brist på användbara prylar som kan förenkla träningen eller göra den enklare och roligare. Vad man själv behöver är ju dock en annan femma. Här kommer några tips man kan ta en närmare titt på.

 

Kläder i funktionsmaterial

Gymkläder kan ju vara bara vanliga t-shirts och ett par mjukbyxor, men man kan helt klart göra sig en tjänst genom att välja funktionsmaterial istället. De är bättre på att transportera bort fukt från huden och håller en torrare även under hårda träningspass.

 

Bluetooth-hörlurar

Många gillar ju att lyssna på musik när de tränar, men är det något som kan vara irriterande så är det hörlurssladden som hänger och riskerar att fastna i saker och ting under träningspasset. Genom att välja ett par bra trådlösa hörlurar med bluetooth löser man dock detta problem galant.

 

Handskar/powerstraps

Många som lyfter vikter märker till slut hur greppet kan vara något som faktiskt hindrar en från att öka vikten, detta är speciellt sant för de som upplever mycket handsvett. Då bör man ta sig en titt på ett par handskar eller powerstraps som ger bättre greppmöjligheter. Alternativt kan man ju använda magnesium, men då detta lätt skräpar ned är det inte alla gym som tillåter detta.

 

Aktivitetsarmband

Aktivitetsarmbandet var årets julklapp 2014 och det har visat sig vara med än bara ännu en hälsofluga som kom och gick. Det kan hjälpa en att få siffror på sin träning och möjligheten att jämföra träningspass med varandra. Det finns även tillhörande appar som man kan installera på mobilen och synka den med armbandet för ännu enklare avläsning.